Stark Genom Klimakteriet

I lördags var jag på certifieringsutbildning för Monika Björn i ämnet Stark genom klimakteriet på fina Sankt Jörgen Park i Göteborg.

Dagen började kl 9 så jag fick åka hemifrån redan kl 05.15 zzz. Men med spännande podcastavsnitt i lurarna så blev bilresan inte så lång =) Väl framme vid Sankt Jörgen Park så hade jag lite tid till godo för att landa lite innan vi började utbildningsdagen med ett yogapass. Efter yogaklassen var det dax för ett superkallt utomhusbad. Lyckades bara doppa benen, hahaha. Sjukt kallt!!

42 kunskapstörstig kvinnor och fyra män lyssnade på kunniga och inspirerande Monika under dagen. Roliga berättelser från hennes vardag när hon själv kom på , eller började reflektera över att hon kanske hade känt symptom ganska länge fast hon inte visste vad det, blandades med lite tyngre fakta och studier i ämnet.

Nu vill Monika sprida kunskapen vidare så fler kvinnor kan få tips och råd om hur de ska kunna vara starka känna sig pigga och kunna få återhämtning under denna period och första stegen var att ge ut en bok, hålla föreläsningar och nu även utbilda fler kvinnor och män som vill hjälpa vidare. Efter en supergod lunch och många timmars späckad utbildning avslutades dagen med 30 minuters välbehövd avslappning.

Om du själv, eller någon du känner i din omgivning, befinner sig i åldern 40-60 år har frågor och funderingar om hur du ska/bör träna på bästa sätt i övergångsåldern eller undrar varför du ska träna? Kanske tränar du men känner att du har en sjuk träningsvärk som hänger i mycket längre än den brukar eller att kroppen inte svarar på den träning du gör? Hör av dig på info@halsopigg.se och berätta lite mer om vad du skulle vilja få hjälp och råd kring så hjälper jag dig gärna!

Med värme Caroline