Utmaning – testa en ny frukost varje vecka i en månad

Ny vardag och nya rutiner. Kanske är din semester slut eller så har du någon vecka kvar att njuta av värmen?

En bra start för höstens nya rutiner är att börja dagen med en nyttig frukost! Länge har jag ätit samma frukost som jag har som en favorit: naturell yogurt med Axa Müsli Gold och det äter jag äter nästan varje dag (vilket jag vet inte är så bra då vi behöver variera kosten för att få i oss allt nyttigt). Dels har jag svårt att äta smaksatta yoghurts då de är så himla söta och dels är det smidigt att bara hälla ner allt i en frukostlåda och ta med till jobbet.

 

Jag har utmanat mig själv att prova en ny frukost varje måndag. Först ut är overnight oats! Ganska likt det jag äter idag men då jag samtidigt tränar till Lidingöloppet och behöver få i mig både kolhydrater och protein är detta en superbra frukost! Om du inte gillar chiafrön som legat i blöt men ändå vill få i dig de supernyttiga fröna så kan du sprinkla dem på eller blanda ner strax innan du äter.

 

Recept:

1 dl vätska (mjölk, kokosmjölk, havremjölk, havregrädde osv)

1 dl havregryn

½ msk chiafrön (eller linfrön)

ca 1 tsk kardemumma

Om du vill kan du även blanda i 1 dl 3% yoghurt.

Toppa med ex 1 banan, blandade bär, melon, kokos, rostade nötter eller något annat du gillar.

 

Hur gör jag?

Blanda allt kvällen innan i en skål eller burk. Täck med plastfilm och låt stå några timmar i kylen, helst över natten. Innan du ska äta eller ska ta med dina overnightoats till jobbet så lägger du på toppingen. Komplettera gärna frukosten med ett kokt ägg för extra proteiner och vitaminer.

 

Om du ska äta det till mellanmål lite senare kan du lägga i frysta bär så håller sig oatsen kylda.

 

Lycka till!

Caroline